Foto-expositie

Fotografie: Kunst?

Met de opkomst van de digitale fotografie worden er op heel veel manieren foto’s gemaakt. Compactcamera’s, GSM telefoons, zelfs games zijn tegenwoordig voorzien van ingebouwde camera’s. En voor de betere hobbyist is er de spiegelreflex camera, met of zonder spiegel, en er is een keur aan objectieven op de markt beschikbaar.

Het resultaat zien we dagelijks als de weervrouw of -man zijn of haar praatje houdt. Het begint dan met een ingezonden foto: een mooie zonsopgang, wolkenluchten zoals Salomon van Ruysdael  ze schilderde of het Groningse platteland.

Is dit alles kunst ?

Degenen die bewust en met de nodige zorgvuldigheid fotograferen zijn vaak lid van een fotoclub. Ook in Boxmeer is zo’n fotoclub opgericht in 1994  genaamd NePos; genoemd naar het Negatief en de afdruk, het Positief.

Elke drie weken komen de leden bij elkaar om hun werk te bespreken en van elkaar te leren. Sommige leden hebben hun eigen invalshoek zoals  portretfotografie, sportreportage, macro foto’s van technische installaties  en opnamen van wat er in de natuur te vinden is. Ieder heeft zo zijn eigen stijl.

Daarnaast organiseert de club lente- en herfsttochten. Ook het maken van portretten van modellen is een regelmatig terugkerende activiteit.

Voor de leden van de club is het belangrijk dat zij hun eigen werk van tijd tot tijd kunnen laten zien. En dat kan, jaarlijks wordt er een expositie georganiseerd.

 

 

1 thought on “Foto-expositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.