Monique Strik

Hallo, ik zal mijzelf eerst even voorstellen, mijn naam is Monique Strik.

Ik ben begonnen met fotograferen toen ik in mijn tienerjaren voor Sinterklaas een Kodak ‘instamatic’ camera kreeg. In de camera werd een cassette geplaatst i.p.v. een filmrolletje. De kwaliteit van de foto’s was niet erg hoog, zat de cassette te lang in de camera kreeg je bij het ontwikkelen een paarse waas op de foto. Toch altijd leuk om terug te kijken hoe het leven was in de jaren 70 van de vorige eeuw. De camera dient nu als decoratie op de kast. Na een paar jaar werd de camera ingeruild voor een Ricoh KR-5, een simpele spiegelreflexcamera. Door de jaren heen heb ik diverse camera’s gehad. In 2009 ben ik overgestapt op digitale fotografie. Mijn interesse is altijd vrij breed maar het liefst maak ik foto’s van de natuur.

Sinds 2018 ben ik lid van de fotoclub en ik heb inmiddels veel bijgeleerd, o.a. door gastsprekers die een onderwerp uitlichten (sportfotografie, landschapsfotografie) en tips geven. Door de diverse uitstapjes, avondfotografie in Venlo en Cuijk, roofvogels fotograferen en de modellendag, leer je ook in andere situaties en omgevingen fotograferen. De uitstapjes zijn altijd gezellig en indien nodig geven de clubleden je tips om tot betere foto’s te komen.

Het is altijd een uitdaging om mee te doen aan de “Fotograaf van het jaar” verkiezing Degene die met zijn vier foto’s de meeste punten weet te vergaren wordt uitgeroepen tot “Fotograaf van het jaar”. Sinds 2023 ben ik penningmeester van de Fotoclub.